Tulburari anxioase

Tulburari anxioase - perioada distincta de frica intensa sau disconfort cu debut brusc, care cuprinde celputin 4 din urmatoarele simptome: palpitatii sau tahicardie, tremor, dispnee, senzatie de sufocare, dureri toracice, greturi, ameteli, depersonalizare, frica de moarte, parestezii.
Tulburarea de panica: atacuri de panica recurente neasteptate, cel putin unul din atacuri a fost urmat pentru o luna sau mai mult de cel putin una din urmatoarele simptome: permanenta teama de a nu avea un nou atac, modificare semnificativa a comportamentului in legatura cu atacurile.
Fobia specifica - consta in frica irationala de situatii/activitati, care poate lua forma unor crize anxioase acute, asociindu-se chiar cu un atac de panica. Este posibil sa se ajunga la conduite de evitare.
Fobia sociala - frica persistenta de situatii si activitati sociale sau de performanta. Bolnavul se teme ca este examinat critic, negativ de ceilalti, ca va fi umilit, ca se va comporta inadecvat in situatii sociale.
Tulburarea obsesiv-compulsiva: obsesii recurente inadecvate si / sau compulsive. Individul recunoaste ca obsesiile sau compulsiile sunt inadecvate si traieste distres sau limitare functionala datorita simptomelor.
Obsesii: ganduri/idei/imagini recurente intruzive si inadecvate, dificil de controlat care induc anxietate.
Compulsiuni: ganduri/actiuni repetitive (spalat pe maini, numarat excesiv, repetarea in gand a  unor cuvinte, rugaciuni, etc).
Tulburarea de stres postraumatic: expunerea la un eveniment psiho traumatizant care implica realizarea sau amenintarea vatamarii serioase a subiectului sau a altor persoane. Raspunsul la evenimentul traumatic presupune frica intensa, groaza sau neajutorare. Evenimentul este retrait in mod persistent de subiect prin cosmaruri nocturne, flash backs sau ganduri intense despre eveniment. Individul evita sistematic orice  stimul care-i aminteste de trauma si prezinta cel putin doua simptome persistente de excitatie marcata pe care nu le-a prezentat inainte de trauma: raspuns de  tresarire exagerat, hipervigilenta, insomnie, iritabilitate, scaderea capacitatii de concentrare.

telefon: 0745.204.161
Cabinet Centrul Medical Intermedica
str. Gimasticii nr.11
luni, joi: 17-19
Cabinet Clinica MisanMed
str. Hipodromului nr.38
miercuri, vineri: 17-20, sambata: 9-13